BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

28 Februari 2010

:(

Esok gi kursus orentasi dkt semenggok. 5 hari.... :( gonna miss my syg so much! kenakla nya xphm... aku juz mok jumpa nya... mok tangga muka nya.... ya nang x merasa dirindui la. sedih ewh... maybe bagi nya aku xda pa2... p bg aku, nya segala2nya.. sehari ku x nangga muka nya rasa nak gila jak. mcm2 cara ku carik k jumpa nya tiap2 ari.. p masih x phm. Y??? adakah nya msh ada perasaan ngn ex nya or some1 else???  adakah nya dah ada org lain??? adakah nya ngn aku sekadar nak k nyrh nya ada status relationship?? kenak b4 mek 2 gerek nya x padah awal2.... so, sik la aku terlanjur menyayangi nya mcm tym tok... n 8lis aku x berharap gilak ngn nya. but now...??? aku xpat nafikan yang aku xkan dapat idup tanpa nya. maybe nya adalah insan terakhir dalam idup aku. if mek 2 pande xda jodoh, mungkin dah xda makna CINTA dlm idup aku. sejak aku ngn nya dclay, aku dah dapat melupakkan 1st leb aku. n nyalah raja dlm aty aku. sbb nya lah aku dapat melupakkan insan yang pernah merosakkan hidup aku. knk nya berubah lepas nya datang dalam hidup aku.........??? knk nya x syg aku mcm mula2 mek 2 kenal? knk nya x care ngn aku mcm mula2...???? kenak nya lebih pentingkan insan lain daripada aku??? if nya dah xda rasa apa2... y nya x padah trus trang??? i luv him so damn much... i need him.... i miss him.... yes! i do! i can't live without him... he's my everything. my sunshine...

27 Februari 2010

ada grk pun mcm xda...... huh!

kawan yang paling bagus lam dunia.....

  • bila perlu ada.... bila xplu..... ilang..... 
  • bila da masalah tpn.... bila bhgia xda kbr....
  • kwn lah cam ya???? ada kepentingan jak carik nak....! huh!!!
  • bila senang, kita msg pun xmok ndak jak nak reply. dah reply menyakitkan aty.... apa jenis kwn cam ya????

............................unfair!

stiap org, nya ada kenangan manis dalam idup... ada zaman2 yg cdaknya suka... aku??? aku x suka zaman ku kcik2.... aku x suka zaman2 ku kanak2.... remaja... dewasa.... maybe dah tua lak bok ada kenangan manis li owh. kadang2 HIDUP TIDAK ADIL.... aku x pnh merasa hidup tenang... aman... damai.... bahagia.... stiap kebahagiaan yang aku lalui... akan d akhiri dgn kesedihan...dari kcik rasa d sisih... sampe besar.... sama jakkkk... xda beza.... xpnh nak rasa kasih syg..... huh!!!! apa hidup itu perlu ikhlas???? mcm ne nak ikhlas mun org x pnh ikhlas...????????? tell me!!!! aku mok hidup macam org lain. aku mok merasa kasih syg mak bpk aku.... org2 yg aku syg! tapi knk aku x pnh dapat...aku ingin juak nak bmanjak2 cam org lain. knk aku plu hidup plu pura2 bhgia???? tapi hakikatnya... aku x pnh bhgia..... smua org mok carik salah aku... smua yg nampak nak jaik aku. nak bgs....????? x pnh nampak! knkla x bunoh jak aku dari kcik owh?? senang..... x menyusahkan.... aku pun x bdosa.... stiap org yg aku syg x akan pnh dapat syg aku mcm aku syg cdaknya.... aku sanggup polah apa jak k nangga org yang aku syg bhgia...... tapi cdak nya... adaka pk cam ya???? ckit pun xdaaaaaa.... huh!

SAD MODE

Hurm.... kdg2 rasa cam..... xda perasaan jak.... lejuk dah rasa nak marah... mena kata org, aty ngn perasaan xpat dpaksa. mcm aku dgn NYA tym tok... nya cam xlalek jak hal aku. but, if ngn SOME1 ya... nya lain kit. nya owest care... lak mdh xda perasaan apa2 gik ngn some1 ya. p layanan nya lbh dari seorg kwn. kalah layanan nya ngn aku. bila aku mintak anta ka.... mintak ambik ka... mbak kua ka... apa ka.... mesti ada jak alasan... p ngn org ya... nya tgh kua ngn aku pun nya sanggup korbankan masa utk org ya... kdg2 rasa jeles... p mls la mok nunjok. sbb mood nya yg akan btuka bila ku marah. sepatutnya aku yg marah ngn perangei nya cam ya. aku tauk la org ya x diam ngn family... n lonely. p hbgn nya 2 juz kwn. x plu la nya nak lebeyh2.... mun gik suka, padah..... jgn la polah ku cam xda perasaan. org ya x carik nya, nya carik org ya... apa ka????? bena juak sangkaan aku b4 tok, bnda cam tok nang akan tjadi... aku akan djadikan alat untuk kepentingan cdak 2... buktinya.... nya xpnh pk perasaan aku ngn nya.. nya malah lebih pk pasal some1 ya... aku tauk la nya 2 dah lmk grk... dah idup sama lamak... p dah break udah la nak. dlk b4 grk ngn aku kan main gik anok mcm2 ttg org ya. p dah dapat aku.... lain gik... plek owh perange manusia.... knk la aku x pnh nak temu org yg bena2 ikhlas syg aku...ambik berat ttg aku...??? dari parent... sampe grk... sama jak.... ttp juak aku keseorangan. tuhan jak akan fhm perasaan aku. kdg2 sa mls nak pk pasal grk... menyakitkan. sbb aku x pnh duga yg nya akan layan aku mcm org ninggal polah aku dlk. ada rasa nya nak bait, nya bait... p bila nya rasa x guna aku... buang cam ya jak.... huh! dah tlanjo sayang... xpat nak tarit agik.... knk msti nya??? knk msti nya polah ku cam ya juak???? apa aku x layak dapat org yg syg aku seadanya kah?? org lain polah jaik juak... p gik ada juak org ambik berat... aku nak polah jaik pk 2 3 kali... xda org nak gago... plu kah aku jadi jaik cam org lain juak utk dapat perhatian???? huh! kepak dah ngn cbaan idup tok. kepak gilak2... ya allah berikanlah aku petunjuk... aku dah x larat nak dlukai agik.... kepak..... :(

MANUSIA BODOH!!!

Haiya.... knkla tiap kali kwn2 lmk add aku tyk pasal aku ngn URG NINGGAL....??? x nangga ka kat relationship ya??? huh! bowrink dah ku dgr URG NINGGAL jaik2 aku dpn org. pande2 org nilai jak la... cuma tuhan jak tauk apa yg sebena nya yang aku lalui dgn MANUSIA ya... aku besyukor gilak2 sbb aku dah lepas dari cengkaman nya. mun aku maseh ngn nya aku xtauk la apa akan jadi dengan idup aku. 7 tahun bersama... aku x pernah dhargai... ingatkan break ari ya, break cara bgs... paduhal cam tok ujong nya. nak nama manusia HIPOKRIT eyh... xpande nak ngakuk salah dikpun. trit jak madah break sbb nak ngelak maksiat... knk x trus trang jak ngn family n kwn2 nya cam ya... knk plu nya nak nyaik aku... konon2 nya aku tok yg ada urg laki lain... heyyy!!! dekat nak sethn aku x gago hal urg laki lagik pas ku break ngn kau... adapun just 4 fun.. k ilang2 borink sampe ku jumpa SOMEONE yang special tym tok.... sedangkan nya yg dah ada c CTKUS ya.. BENGOK bangat sih itu orang. ku dah cb memaafkan nya... p sampe nektok aku xdapat memaafkan nya. stiap kali ku nak maafkan apa yg nya dah polah ngn aku, ada jak ku dgr crita nya nyaik2 aku. ish! knkla manusia cam ya x dbalas jak trus pa nak dah dpolah nya. 8lis nya merasa sakit yg aku rasa sepanjang aku kenal nya. 
Nak madah drik nya tek PERFECT dpn CTKUS tek.... mdh dirik nya kuat agama pa ndah... huh! DASAR... macam la ku xtauk phl nya gila gilak ngn CTKUS ya.... itu hanya kerana DUITTTTT..... huh! mdh nya tek, aku byk makey duit nya... sak jak nya yang ngabis smua duit aku.... bukan nak berungkit la.... p bnda ya nampak.... sepanjang ku bgrk ngn nya, cgek bnda pun lu xpat nak mli.... makan pun besekat... kotan tek nak nangga nya x marah segal x bduit. lps ku break ngn nya mcm2 ku blh bli... n sapa yg call aku nak minjam duit pinjaamn ku?? dpadah loan x approve... nya gik marah2.. maka dah break... apa hak nya ngn duit aku??? sampe ngugut aku nak jual hp aku kat nya.... mun nak bgaya boh la smpe makey cara bodo ya...... nak madah ngn CTKUS tek nya bduit... huh!! x kan ke cne idup ko, ko mlh ku cam ya... sampe bila ko nak brahsia ngn CTKUS latar blakang ko sbna??? nak ngakuk dirik ko VIRGIN MARRY... huh! smua urg tauk status kau. so trus trang jak la hal sbna ngn BAKAL BINI ko ya... ko ingt ku kesah ka hal kau??? ckit pun ku x kesah. so ko xplu la nak nyrh kwn2 ko add aku juz nak mdh ku tok jaikkk.... xda guna...... tuhan adil ngekkk.... jaga jak BINI ko ya... takut nya lari ninggal kau pas tauk hal ko sbna... huh! damn u!

26 Februari 2010

only for u syg... SMF...


Terimalah Sayang Cintaku Seadanya

( 1 )
Bukan pura-pura cinta kepadamu
Setulus perasaan yang datang
Dari dalam jiwa

( 2 )
Hanya engkau saja beraja dihati
Mengisi kekosongan kekeringan
Jiwaku yang tandus sekian lama

( 3 )
Pergilah saat duka lara
Lupakan masa derita
Hadirmu merubah segala
Dunia bagaikan syurga

( 4 )
Luka dihatiku engkaulah pengubatnya
Cintamu yang syahdu satu dalam berjuta

( 5 )
Terimalah sayang cintaku seadanya
Jangan dikesalkan aku pernah terluka
Hanya pada tuhan kuserahkan segalanya
Tiap perancangan suka duka manusia
DitentukanNya

( ulang 3, 4. dan 5 )

24 Februari 2010

alangkah bahagia nya bila aku dapat pusin balit masa. aku mok kenal nya lebih awal... n aku mok kembali ke thn lepas... tym diam lua... rindu gilak2 tym ya... sbb nya owest ada dsisi aku... rindu aie..... bila gik dapat merasa semua ya oooo.... huhu!
rindu mok kua dating ngn nya sampe tgh2 malam... huhu! dah la tym ya, nya gik phatian ngn aku... nang mcm menatang minyak yg penuh... huh! knek tok semua nya berubah.aku mok nya yg dlk... yang salu msg ngn aku... arum bulak sampe berak pun nya msg aku. tokkkk.... jarang2.... kdg2 xda terus.... yala manusia... bila blom dapat bukan main gik usaha... dah dapat, polah bodo jak...

hari tok la 1st tym aku nangga muka syg aku lemah gilak. cian nya... sakit perut... happy gilak2 aku sbb dapat sama ngn nya ari tok. ilang rasa sakit bila nangga muka nya. p dah blit umah sakit balit... haha! plek li jak sakit ya... mudahan juak keHAPPYan tok akan kekal sampe bila-bila. x sanggup aku nak ilang nya gik... :)) 


amin...

22 Februari 2010

mish him badly...

Hari tok sayang xda kbr brita. nak call blom rld.. so tunggu jak la nya call. p sampe ptg xda kbr... kol 7.04 pm baruk ada kbr... ya pun nya msg. mcm la dapat reply. HUH! then nya call... (2missed call) ku tgh mandik... 
dah call nya, mdh katok call gik.... tunggu punya tunggu sampe kol 12 bruk nya msg....nya sakit perut. knk la tdk2 x madah... x org btunggu. dah la org lain gik tauk nya sakit... aku blh xtauk... rasa mcm org asing jak. lak mun pa2 hal... aku juak li org terakhir yang tauk. nang xda makna terus ka aku tok? bukan marah... p terkilan. mun org lain msg, call... gik dapat nak reply n jawab.. p mun aku, ada jak alasan... ow ktk! sapa grk ktk...??? ktk anggap kmk tok apa? b4 tok bukan main gik... mdh ORG YA xda perasaan molah ku cam ya... p nya??? dekat2 nak sama juak. ingat tek dah da nya, ku x merasa bnda yg sama... p... lebih kurang jak. huh!!! mungkin nang dah kejadian org laki kdk ya... x pande nak menilai kasih syg dari org yang bena2 syg... nak tauk dak nya nak curang3... xda bnda lain ka lam palak ya....lak mdh mpuan jaik.. p sapa yg mola mpuan cam ya... BRENSSEX sungguh!
rindu bena dgn ahfuu yg dlk.... sa mok putar blt jak masa2 ya.... jgn jadikan alasan aku diam umah family n xpat klua untuk nya curang. dlk b4 dapat....dah dpdh.... sapa soh kenja mok juak nak... tok dah dapat, jaga la bena2... lak dah ilang bok nak sedar ke drik.... LU PK LA kayyyy!!

oooo....syg!
kmk syg ktk. 
kmk xmok nak lepas ktk... sbb ya la kmk btahan sampe ari tok.... kmk mok jaga ktk....
xpande mek nak curang2 mcm slalu dpesan oleh kengkwn mek... (bls blit pa tak dah polah).....
sorry mek x kdk ya... sbb mek tauk, tuhan maha adil.... ari tok tak polah jaik ngn mek... esk lusak.... tuhan kan bls baaaa...... sbb ya la mek xmok nak polah jaik ngn ktk.... mek xmok molah salah yang boleh merosak kepercayaan ktk ngn kmk.... nang bena sik semestinya kita syg org kita nunjok... p 8lis.... blaja menghargai perasaan org.... okay!

take k syg. lebiu so much! deeply, miss u...

21 Februari 2010

WAT DA FUCK!

H I D U P K U  S A N G A T  M E M B O S A N K A N...

A K U  M A U  T E R B A N G  M A C A M  B U R U N G...

A K U  M A U  B E B A S ! ! ! ! !

20 Februari 2010

....smf....

Karena Ku Sayang Kamu - Dygta

seandainya kau ada disini denganku
mungkin ’ku tak sendiri
bayanganmu yg selalu menemaniku
hiasi malam sepiku
kuingin bersama dirimu
reff: kutak akan pernah berpaling darimu
walau kini kau jauh dariku
‘kan slalu kunanti
karena kusayang kamu
hati ini selalu memanggil namamu
dengarlah melatiku
kuberjanji hanyalah untukmu cintaku
takkan pernah ada yg lain
adakah rindu di hatimu
seperti rindu yg kurasa
sanggupkah kuterus terlena
tanpamu di sisiku
kukan selalu menantimu

I LOVE HIM SO MUCH!

 

tok la keja syg ku tiap2 mlm.... (katanya)... hahaha!!! apa2 pun... ku trimak apa juak hobinya... coz nya x pnh nak ngongkong2 aku. I LOVE HIM so much! dalam idup aku, tok la 1st tym aku jumpa seseorang yang special. walaupun kadang2 menyakitkan aty.... nak padah nya romantik... kadang2 la... p nak pdh nya penyakat ya nang pun... dalam sehari, x miss nya nak nyakat aku. aku xpnh sangka yang nya akan jadi org paling special dalam idup aku. aku xtauk apa akan jadi dgn aku tanpa nya.... he's my everything. 

syg,
if i has to choose between loving u and breathing,
i would use my last breath to say I LOVE YOU so much!
more than everything.

mwah!

15 Februari 2010

......

Never LEAVE someone for SOMETHING...
because...
SOMETHING may leave you...
but...
SOMEONE will be there always to help you...

LOVING YOU...

 

You came into my life....
And made it a wonderful world to live in....
You made me feel so special....
with all that you do....
and......
all that you say...
from the bottom of my heart....
I would like to say just this....
You are the one I love....
and....
I will always keep loving you!

11 Februari 2010

life!

ANGOL!!!!
asal blt umah jak... start la palak ku tensyen. ada jak kesalahan aku...
nang xpat nangga aku happy ckit. tauk ada MUKA x PUAS ATY muncol.... kenak salah aku jak nampak...??
kenak bila org lain molah salah dtapok... n ujong nya aku juak yg kenak??? klak mdh aku mlawan... aku x jawab pun dpadah melawan. mok ku cam ne gik...???? angkat kaki trus dari rumah bok puas aty???? mun rasa mok aku dudok dbah ketiak jak, ikat kat kaki tangan aku... rantey kan kah... x ku bjalan. x ku keja... n sak ku kat dbah ketiak ajak... aku pun manusia.. aku pun ada keinginan... aku sakit ada ka cdak nya ambik kesah???? mun cdak lain sakit, gago jakkk...cgek kerja pun x agak... x kenak marah! p aku??? sakit ka x sakit sama jak la.... bgs mati jak. kenak x bunoh jak ku dari kecik. kelak padah pande jaga anak.. aku jadi cam tok sebab sapa???? aku skolah... pnh ka cdak ambik tauk hal pelajaran aku??? pnh ka cdak tyk pa mslh aku??? xdaaaaaaaaaaaaaaa...... nak cdak tauk anok aku jak.... bukan la nak jaik sapa2... p aku pun ada juak perasaan. boh la layan aku mcm binatang. suka agak... ada perlu bait... p dah xdguna d anok... smua salah aku d ungkit. mun la lepas tok aku dapat keja tetap... nang ku angkat kaki truzzzzz... sak smua urg puas aty!! semua masalah aku cmpan... aku pendam... nak dluah lak... d padah kurang aja... tuhan jak la tauk apa aku rasa tym tok... fuhhhh~~~~
teringat org ninggal nenek, mun nya ada msti aku x jadi mcm sekarang tok.... sbb nya salu ada masa aku sedih... masa aku disisihhh... i mishhhh him so much!!! knk la hidup tok x adilll.... knk xda org syg aku mcm aku syg org... jaik gilak ka aku??? aku jaik sbb sapa...???? sebab org x pnh mok tauk cam ne perasaan aku.... memberontak jak cara nak dapat perhatian... polah bait pun xda guna.. msh juak jaik... polah jak jaik skali nak.... 
sa nak pgi jaohhhhh jak.... :( 
aku pun mok idup mcm org lain.......... plzzzzzzzzzzzzzz............

mcm ne anak x derhaka mun dah org tua yang polah anak nya derhaka.... 
tuhan pun tauk bah.... x polah salah pun... salah juak....
huhhhhhhhhhhhhh~~~~~

bruk mlm tok aku meluah apa ku rasa... dlk, diary jak tmpt mluah... nasib la ada teknologi yg canggih... huh!
i miss my nenek so much......
HJ SOBENG BIN HASSAN
10 MAC 1918 - 17 MAC 1997
(al- fatihah)

10 Februari 2010

WANT 2 MEET HIM.....

 

CHICO JERICHO.....





BAYU CINTA LUNA 

  


CHICO JERICHO!!!! huhuhuhuhuhu!!!!




Nama Lengkap : Chico Jericho
Tempat Tanggal Lahir : Jakarta, 03 Juli 1984
Profesi : Pemain Sinetron, Model
Jumlah saudara : 2
Status : Lajang
Prestasi : Cover Boy Aneka Yess!! 2000
Movie : Indonesia
Entity : Artist
Article : Love story
News : TV Show
Sinetron : Cinta Bunga, Chelsea, Cinta Bunga 2, Bayu Cinta Luna
Film : In The Name Of Love, Lawang Sewu

happy bangattttt...

ada teddy bear!! mcm afuu jakkk... perut nya buncit... rasa plok afuu jak tido... hahaha.... thanks syg... i lebiu so much. mwahhhh!!!!

4 Februari 2010

????

"ktk nang x pande jaga grk, ya grk ktk carik mpuan lain...."

hahaha!!!!
AOK!!! aku nang xpande jaga grk bahhhh.... so?????? ada masalah ka...???? dah urg laki ya kenja ne nak molah.... sepuloh org mpuan pun lom tentu cukup sebab nya x pande menghargai. mun org ya pande menghargai, xplu la nak dijaga2 nya tauk tanggungjwb nya dikpun..... wat goes around comes around.... so LU PK LA SENDIRI......

mls gik dah ku nak gago apa org nak kata... sebab tuhan adil.... n maha adillllllllllll........
yang aku tauk, aku syg NYA ikhlas n seikhlas atyku. if xda jodoh n nya brubh aty, bia la...... bila dah tiba masa nya tinggal jak la........ BAIBAI!!!

n...
lepas tok.....
mungkin aku x akan FOKUS gik ngn ORG LAKI... sbb... dah GIVE UP slalu gilak dlukai dan dsakiti.... bialah NYA jadi insan terakhir dalam hidup aku.... i love him so muchhhhhhh.....

i miss d old u syg....
damn much!

tym tok... mek 2 ada ok la ckit... tapi, nya cam dah x mcm b4 nya bgrk ngn mpuan ya... nya dah lainnnnn... n lain gilak2.... bialah masa yg menentukan....

apa2 pun yg terjadi lepas tok... aku pasrah n redha..... amin...